Zakiszacz do kukurydzy AGRO-SIL CORN

Polski
19 Wrzesień 2016

Odpowiednia konserwacja wykonywana poprzez kiszenie kukurydzy jest najtańszym sposobem przedłużenia jego trwałości. Jest to proces mniej energochłonny i znacznie tańszy aniżeli suszenie. Wilgotne ziarno tej jednorocznej rośliny charakteryzuje się także z reguły wyższą wartością odżywczą, a także wyższą strawnością składników pokarmowych w porównaniu z ziarnem suszonym. Wpływa to pozytywnie na zdrowie zwierząt karmionych, a co za tym idzie na jakość produktów odzwierzęcych. Podczas procesu konserwacji ziarna kukurydzy, straty składników pokarmowych są niewielkie, dzięki czemu ziarno zakonserwowane w ten sposób zachowuje wysoką wartość pokarmową. Dodatkowo wilgotne ziarno odznacza się wyższą dostępnością energii aniżeli ziarno suszone. Pasza ta wreszcie charakteryzuje się dobrą smakowitością i pozytywnie wpływa na funkcjonowanie układu pokarmowego zwierząt. Zakiszacz do kukurydzy gwarantuje bezpieczne przechowywanie przez okres kilkunastu miesięcy.

Oferowany przez naszą firmę preparat AGRO-SIL CORN przy kiszeniu ziarna kukurydzy polepsza przebieg procesu konserwacji, co skutkuje lepszą jakością uzyskanych produktów (niższym pH, wyższą koncentracją kwasu mlekowego, niższym rozkładem białka) i zachowaniem większej ilości skrobi (wyższa koncentracja energii), bez zmiany stabilności tlenowej w temperaturze 18-19 ºC. Lepsze efekty jego użycia odnotowuje się po wstępnym ześrutowaniu. Dzięki wykorzystaniu odpowiedniego konserwantu, straty suchej masy oraz białka w dużym stopniu zmaleją.

agro_sil_plus.jpg

NAPISZ DO NAS

KONTAKT

  • Agrifood sp. z o.o.sp.k.
    ul. M. Kopernika 12
    63-940 Bojanowo
    NIP: 699-175-02-30
    kontakt@agrifood.com.pl
  • +48 65 545 62 45