Zakwaszacz do paszy agro-did fermowy

Polski

AGRO-CID FERMOWY

Produkowane przez naszą firmę szeroka lista mieszanek paszowych pozwala oferować produkty niezbędnych do utrzymania prawidłowego żywienia zwierząt hodowlanych. AGRO-CID FERMOWY to zakwaszacz stworzony z myślą o potrzebach trzody chlewnej. Przeznaczony jest do stosowania głównie u młodych prosiąt i warchlaków, ponieważ reguluje odczyn układu pokarmowego i minimalizuje występowanie biegunek.

Zakwaszacz AGRO-CID FERMOWY  to mieszaka uzupełniająca, którą należy dawkować w odpowiednich ilościach wraz z paszą pełnoporcjową. Jej regularne stosowanie pozwala ustabilizować mikroflorę jelit oraz uregulować pH w całym przewodzie pokarmowym. W efekcie, u zwierząt polepsza się kondycja, a także następuje szybszy przyrost masy ciała. Zawarty w mieszance kwas ortofosforowy, kwas cytrynowy i kwas mlekowy działa pobudzająco na wydzielanie śliny i enzymów żółądkowych, a przy tym aktywuje również procesy metaboliczne zapewniając lepszą przemianę materii i wykorzystanie paszy. Pasza z dodatkiem naszego zakwaszacza jest stabilna mikrobiologicznie i może być dłużej przechowywana. Produkt ten sprzedajemy w workach o wadze 5 lub 20 kg. W przypadku prosiąt do 6 tygodnia życia należy podawać około 4-5 kg t/paszy, natomiast u trzody powyżej 6 tygodnia ilość ta zmniejsza się do 3-4 kg.

SKŁAD:

  • kwas mlekowy - naturalny zakwaszacz całego przewodu pokarmowego, czynnik leczniczy przy regeneracji flory jelitowej
  • kwas ortofosforowy - stymuluje wydzielanie śliny oraz kwasu żołądkowego, działa aktywująco na procesy metaboliczne
  • kwas cytrynowy - wpływa na walory smakowe paszy, powodując jej lepsze pobranie i wykorzystanie
  • kwas benzoesowy - chroni przed rozwojem drożdży i niektórych bakterii
  • kwas jabłkowy - zapobiega nieżytom przewodu pokarmowego oraz reguluje florę bakteryjną
  • kwas winowy - jest silnym prebiotykiem, stymuluje regeneracje nabłonka jelit
  • kwasy tłuszczowe, mrówczan wapnia, fosforan jednowapniowy, nośnik krzemionkowy

 

DAWKOWANIE:

  • prosięta do 6. tygodnia życia - 4-5 kg t/paszy
  • prosięta powyżej 6. tygodnia życia - 3-4
  • warchlaki - 3
  • maciory i tuczniki - 2
  • drób - 2

 

OPAKOWANIE:
Worki po 5 i 20 kg
 

Napisz do nas

Kontakt