Nowości W Produkcji Kiszonek Z Kukurydzy

Polish
10 August 2016

Rozpoczyna się właśnie nowy sezon kiszonkarski. Dla konkurencyjnego hodowcy wysoka jakość otrzymanej w procesie zakiszania paszy jest kwestią bardzo istotną. Wysokoenergetyczna kiszonka to sposób konserwacji ziarna znacząco tańszy od suszenia. Przy osiągnięciu najlepszych wyników w żywieniu zwierząt ważne jest jednak. aby zakonserwowana pasza zachowała jak najwięcej wartości odżywczych.

Firma AGRIFOOD wychodzi rolnikom naprzeciw ze swoją szeroką ofertą produktów do zakiszania, poprawiających efektywność tego sposobu konserwacji ziaren. Wśród naszych produktów znajdują się konserwanty, preparaty zwalczające pleśń i grzyby, a także przeciwdziałające zagrzewaniu się kiszonki. Stosowanie dodatków kiszonkarskich zapobiega zepsuciu się produkowanej paszy, zwiększając również zawartość pożytecznych substancji pokarmowych, takich jak kwas mlekowy.

 

 

Najnowszym dodatkiem w naszej tegorocznej ofercie jest AGRO-SIL CORN - produkt służący jako konserwant przy zakiszaniu całych bądź ześrutowanych ziaren kukurydzy. Kiszonka wyprodukowana z kukyrydzy ma bardzo wysoką wartość energertyczną, którą nasz preparat pozwala utrzymać na maksymalnym poziomie, dodatkowo eliminując niepożądane w żywieniu związki chemiczne. Zlecone przez nas badania na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu dowodzą skuteczności produktu, a z ich rezultatami mogą się Państwo zapoznać w załączonej ulotce.

 

agro-sil_corn_ulotka.pdf

Write to us

Contact

  • Agrifood sp. z o.o.sp.k.
    ul. M. Kopernika 12
    63-940 Bojanowo
  • +48 65 545 62 45