BALO-CID dodatek do zakiszania

Polski

BALO-CID
dodatek kiszonkarski do sianokiszonek

Produkt hamujący proces fermentacji masłowej i zagrzewania się kiszonek - zwłaszcza w kiszonkach produkowanych w belach.

 

SKŁAD

  • kwas propionowy
  • kwas mrówkowy
  • kwas mlekowy
  • propionian amonu
  • substancje antykorozyjne

 

STOSOWANIE
BALO-CID stosowany jest bezpośrednio w prasach formujących bele przy wykorzystaniu dobrej klasy urządzeń do dozowania środków płynnych.

 

DAWKOWANIE

  • Sianokiszonka z traw 1.0-2.0 kg/tonę
  • Rośliny motylkowe oraz ich mieszanki z trawami 2-4 kg/tonę
  • Stosować w postaci nierozcieńczonej.
  • Kiszonka może być zadawana zwierzętom po okresie fermentacji wynoszącym 6 tygodni.

 

OPAKOWANIE
kanister 25 kg, zbiornik 1 000 kg

NAPISZ DO NAS

KONTAKT

  • Agrifood sp. z o.o.sp.k.
    ul. M. Kopernika 12
    63-940 Bojanowo
  • +48 65 545 62 45