Trzoda

Polski

Nowoczesne żywienie trzodu chlewnej polega na wprowadzaniu do mieszanek pełnoporcjowych dodatków paszowych. Celem wprowadzania dodatków paszowych jest m.in. poprawa efektów produkcyjnych, zmniejszenie śmiertelności zwierząt, lepsze przyrosty masy ciała przy lepszym wykorzystania paszy. 

W wyniku wycofania antybiotyków zaczęto szukać skutecznej alternatywy dla antybiotykówych stymulatorów wzrostu. W grupie tej znalazły się naturalne dodatki paszowe, które wywołują podobne efekty produkcyjne co zabronione antybiotyki. Do tej grupy należą m.in.: zakwaszacze (kwasy organiczne i nieorganiczne, sole tych kwasów), wyciągi roślinne, enzymy, probiotyki oraz prebiotyki.

Przygotowaliśmy dla Was szeroka ofertę dodatków paszowych wykorzystujących najlepsze doświadczenia żywieniowe.

NAPISZ DO NAS

KONTAKT

  • Agrifood sp. z o.o.sp.k.
    ul. M. Kopernika 12
    63-940 Bojanowo
  • +48 65 545 62 45